Δημοφιλείς αναρτήσεις

Προς Αναγνώστη Καλωσόρισμα και μια εξήγηση

Αγαπητέ αναγνώστη, καλώς όρισες στα μέρη μας, μπορείς να ξεκουραστείς λίγο εδώ, δεν έχουμε θέματα που λειτουργούν σαν ενοχλητικές μυίγες, εδώ θα βρεις κάποια κείμενα ποίησης ή πεζά, κείμενα φιλοσοφίας, αρχαίου ελληνικού λόγου, κείμενα γραμμένα στις πιο γνωστές ευρωπαϊκές γλώσσες, (μια καλή μετάφραση εκ μέρους σου θα ήταν ευπρόσδεκτη) που μου έκαναν εντύπωση, αν κι εσύ βρεις κάτι, πολύ ευχαρίστως θα το δημοσιεύσω αν είναι κοντά σ'αυτά που αποτελούν την περιρρέουσα ατμόσφαιρα αυτού του μπλόγκ. Επίσης η Τέχνη αποτελεί κεντρική θέση όσον αφορά στις δημοσιεύσεις αυτού του ιστότοπου, αφού η πρωταρχική μου ενασχόληση από εκεί ξεκινά κι' εκεί καταλήγει. Φανατικά πράγματα μην φέρεις εδώ, δεν είναι αυτός ο τόπος, φτηνές δημαγωγίες επίσης εξαιρούνται, σκέψεις δικές σου, γνήσιες, προβληματισμούς δικούς σου, πολύ ευχαρίστως, ανακύκλωση εκείνου του χαώδους, όπου σεύρω κι όπου μεύρεις, δεν το θέλω. Οι καλές εξηγήσεις κάνουν τους καλούς φίλους. Εύχομαι καλή ανάγνωση.

σημ: κάθε κείμενο μπορεί να αναδημοσιευτεί ελεύθερα φτάνει να αναφέρεται οπωσδήποτε
η πηγή του, δηλ, η ονομασία του μπλόγκ μου.
Σας ευχαριστώ για την κατανόηση!







Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Εμείς εννα ρίχνουμεν άσφαιρα



Γυρόν που την Κύπρον ανακαλύψαν που τζιαρόν πετρέλαιον, ή τέλος πάντων κάτι που μοιάζει με πετρέλαιον, υπόγειον πλούτον δηλαδή, σε λλίον θα γενούμεν τζιεμείς αραπάες, θα φορέσουμε τζιελλαππίες, θα κυκλοφορούμεν με ολόμαυρες λιμουζίνες τζιαι θα πηαίννομεν στες άλλες χώρες με ιδιωτικά τζιετ. Εμύρισεν πάντως σε ούλλους το πετρέλαιον, ακόμα τζιαι στους πρώην γείτονές μας τα τουρκούθκια, πόχουν κράτος ξεχωρον, αλλά στην μοιρασιάν βουρούν τζιαι τούτοι, εν η Τζύπρος μας λαλούσιν, έσσε ούλλους μας που ππέφτει μοιράσιν. ΄Εχουμεν άλλον κράτος, άλλην κυβέρνησην, άειστο είντα που λαλείτε σεις, ψεύτικον ή όϊ, αλλά δαμαί εν πετρέλαιον, μυρίζει πολλά, επιάσαμεν σας την Τζιερύνιαν, την Μόρφου, τα Καρπάσια, τες ωραίες σας παραλίες, αλλά θέλομεν τζιαι πο τούτο, που εσείς πασκίζετε τόσον τζιαιρόν, μόνοι σας εν αλήθκια, αλλά στην μοιρασιάν μέμ μας εξιάννετε. Δαμαί είμαστε, τζια γενεί καμμιά βολάν καμμιά ανακατωσιά, μεφφοάστε, εμείς εννά σύρνουμεν άσφαιρα, μεν έσιετε έννοιαν καμμιάν επί τούτου.

2 σχόλια:

Κλέος είπε...

Να σας πω εγώ τώρα πως το αισθάνομαι το πράγμα σχετικά με το φυσικό αέριο ή πετρέλαιο που θα έχουμε σε λίγο καιρό εξορύξει. Δημοκρατικά το σκέφτομαι και απλά που ξέρω πολύ καλά πως είναι το αντίθετο της λογικής που έχουνε όλοι εγκαταστήσει σ'αυτή την άθλια κοινωνική οργάνωση. Εγώ το σκέφτομαι αλλοιώς. Λέω τώρα που θα έχουμε γιόρκιν ( δικό μας δηλ. παραγωγή δική μας ), αφού θα εξασφαλίσουμέ ότι δεν θα μας γελάσουν τα τουρκούθκια πάλι, που μας έπιασαν τόσες παραλίες και εύφορα εδάφη, θα έχουμε μπόλικο πολύτιμο υγρό και ο κάθε Κύπριος δικαιούχος, θα περνά απ' τα βεντζινάδικα και θα βάζει δωρεάν ανάλογα βέβαια κι'απ'την παραγωγή. ΄Ετσι το βλέπω και πέστε μου που κοντράρει αυτό με τα θέσμια, δηλ. με την έλεύθερη αγορά, και να την βράσω την ελεύθερη αγορά, αν κάτι που εγώ παράγω ο ίδιος να μην μπορώ να το καταναλώνω όμορφα κι'ωραία, δηλ. όπως οι παλιοί που ζύμωναν ψωμί ας πούμε, φανταστείτε να μην μπορούσαν να το φάνε οι ίδιοι. Πέστε μου κι εστείς γιατί αν δεν γίνει αυτό, εγώ θα πάω σε αραβική χώρα να ζήσω, ίσως κι'εκεί γίνονται τα πράγματα πιο δίκαια.

Κλέος είπε...

Ακούγονται πολλά μετά που αρχίσαμε τις έρευνες για το φυσικό αέριο. Συνοψίζονται στο εξής: οκ βρήκατε αέριο αλλά μην νομίζετε πως είναι και τελείως δικό σας.