Δημοφιλείς αναρτήσεις

Προς Αναγνώστη Καλωσόρισμα και μια εξήγηση

Αγαπητέ αναγνώστη, καλώς όρισες στα μέρη μας, μπορείς να ξεκουραστείς λίγο εδώ, δεν έχουμε θέματα που λειτουργούν σαν ενοχλητικές μυίγες, εδώ θα βρεις κάποια κείμενα ποίησης ή πεζά, κείμενα φιλοσοφίας, αρχαίου ελληνικού λόγου, κείμενα γραμμένα στις πιο γνωστές ευρωπαϊκές γλώσσες, (μια καλή μετάφραση εκ μέρους σου θα ήταν ευπρόσδεκτη) που μου έκαναν εντύπωση, αν κι εσύ βρεις κάτι, πολύ ευχαρίστως θα το δημοσιεύσω αν είναι κοντά σ'αυτά που αποτελούν την περιρρέουσα ατμόσφαιρα αυτού του μπλόγκ. Επίσης η Τέχνη αποτελεί κεντρική θέση όσον αφορά στις δημοσιεύσεις αυτού του ιστότοπου, αφού η πρωταρχική μου ενασχόληση από εκεί ξεκινά κι' εκεί καταλήγει. Φανατικά πράγματα μην φέρεις εδώ, δεν είναι αυτός ο τόπος, φτηνές δημαγωγίες επίσης εξαιρούνται, σκέψεις δικές σου, γνήσιες, προβληματισμούς δικούς σου, πολύ ευχαρίστως, ανακύκλωση εκείνου του χαώδους, όπου σεύρω κι όπου μεύρεις, δεν το θέλω. Οι καλές εξηγήσεις κάνουν τους καλούς φίλους. Εύχομαι καλή ανάγνωση.

σημ: κάθε κείμενο μπορεί να αναδημοσιευτεί ελεύθερα φτάνει να αναφέρεται οπωσδήποτε
η πηγή του, δηλ, η ονομασία του μπλόγκ μου.
Σας ευχαριστώ για την κατανόηση!Σάββατο, 7 Μαΐου 2011

Τα χελιδόνια ήρθαν κι' έφυγαν ξανά

΄Ηρθαν ξανά κι’ έφυγαν οι σπαθωτοί φρουροί της άνοιξης. Επισκέφθηκαν την παλιά φωλιά, χαριεντίστηκαν πάνω κάτω, έκανα χαρές πως μας ξανάρθαν τα χελιδόνια, το ανήγγειλα επίσημα και στα παιδιά, αλλά τίποτα. Δεν ξαναφάνηκαν. Τι έγινε; Δεν μας γουστάρουν πλέον, δεν βρήκαν κατάλληλη πλέον τη φωλίτσα που είχαν χτίσει πριν 10 χρόνια τα άλλα χελιδόνια, που να ξέρω, δεν μας προτιμούν, βρήκαν καλύτερη φωλιά, καλύτερο μέρος, πιο πολλά μυιγάκια για φαϊ, δεν ξέρω τι να πω….Πάντως είμαι απογοητευμένος…..

2 σχόλια:

pluton είπε...

Πολύ ενδιαφέρουσα σελίδα, σε πρώτη ευκαιρία θα την εξερευνίσω.

Ψάχνω να βρω το ποίημα του Λι Πο.

Να είσαι καλά.

Κλέος είπε...

σ΄ευχαριστώ pluton, άργησα λίγο να σου απαντήσω, δυστυχώς το φβ με καθυστέρησε πολύ, ακόμα δεν είμαι σε θέση να βάλω τα πράματα σε μια πιο καλή τάξη για να βρίσκει ο αναγνώστης εύκολα κάτι που θέλει, σιγά σιγά, εν τω μεταξύ ελπίζω να έχεις βρει τον Λι Πο που είναι ένας μεγάλος ποιητής, οι μεταφράσεις μου είναι "ελεύθερες", άντε τώρα να ξέραμε και κινέζικα, ας είναι καλά οι Άγγλοι μεταφραστές και ανάμεσά τους ο πιο σπουδαίος ο 'Έδρα Πάουντ, σε χαιρετώ άλλη μια φορά!